Op dinsdag vijf maart stond de 51ste editie van Le Samyn op het programma. Het was een hele zware wedstrijd, waarbij Florian Sénéchal van Deceuninck Quick – Step aan het langste eind wist te trekken voor Aimé De Gendt van Wanty Groupe Gobert en Niki Terpstra van Team Direct Energie. Jelle Mannaerts was de beste renner van Tarteletto Isorex en eindigde op een knappe dertiende plaats.

Het peloton trok zich rond kwart over twaalf op gang in de straten van Quaregnon voor de 51ste editie van “Le Samyn”. Het weer was grijs en bewolkt en ook de regen was op bepaalde stukken op het parcours van de partij. Een kopgroep van drie renners zonder een renner van Tarteletto – Isorex erbij wist onder deze omstandigheden weg te rijden van het peloton.

De mannen van Deceuninck Quick Step controleerden het tempo in het peloton. Zij zorgden ervoor dat de voorsprong van de kopgroep nooit te groot werd.

Op het lokale circuit, waar de renners vier rondes van 25 kilometer moesten afleggen, brak de koers volledig open. Het peloton scheurde al snel in verschillende delen. Na een hele spannende finale wist Florian Sénéchal te winnen voor Aimé De Gendt en Niki Terpstra. Jelle Mannaerts was de beste renner van Tarteletto – Isorex en eindigde op een hele knappe dertiende plaats en kwam slechts één minuut en twee seconden achter de winnaar aan.

Categories: