Op woensdag 11 juli stond de 75ste Omloop van de gemeente Melle op het programma. 99 renners waaronder 12 yellow vikings vertrokken in het centrum van Melle onder een stralende zon voor zeventien ronden van 9,2 kilometer. De renners van Peter Bauwens speelden een prominente rol in de koers.

In de eerste ronden slaagde niemand erin om weg te rijden van het peloton. De ene aanval volgde de andere op. Na één koers bedroeg de gemiddelde snelheid 45 km/h. Bijgevolg kwamen er in de achterhoede van het peloton renners in moeilijkheden.

Na acht van de zeventien ronden kon een groep van drieëndertig renners wegrijden van het peloton. In die groep zaten zeven renners van Tarteletto – Isorex. Thomas Joseph, Julien Van de Brande, Polychronis Tzortzakis, Jelle Cant, Abram Stockman Maxime Vantomme en Bryan Boussaer waren de gelukkigen. Jonas Goeman, winnaar van de mosselkoers, miste de slag en was op achtervolgen aangewezen.

De leiders hadden al snel een voorsprong van meer dan één minuut. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat de winnaar in de eerste groep zou zitten.

Op ongeveer drie ronden van het einde reden Dries De Bondt, Gianni Marchand en Maxime Vantomme weg. Het drietal kreeg al snel een voorsprong van zeventien seconden, maar werd gegrepen bij het begin van de laatste ronde.

Ondanks een late uitval van Julien Van den Brande eindigde de wedstrijd in een sprint met een beperkte groep renners. In die sprint was Michael Van Staeyen sneller dan de Australiërs Cameron Scott and Theodore Yates. De eerste renner van Tarteletto Isorex eindigde op de zesde plaats.

Categories: