De yellow vikings blijven het goed doen

De mooie resultaten blijven binnenkomen voor de yellow vikings. De renners van Peter Bauwens sloten juli af in stijl en zetten die lijn gewoon verder.

Maxime Vantomme is de beste in Reningelst

Op 31 juli stond de internatie Reningelst op het programma. 126 renners trokken zich op gang in Reningelst voor een wedstrijd van 166,5 kilometer . Al snel reed een kopgroep van zes renners weg waaronder Jonas Goeman. De kopgroep had al snel een voorsprong van één minuut, maar werden halfverwege de wedstrijd al gegrepen. Daarna werd er slag om slinger versneld zonder succes.

In de laatste ronde slaagde Maxime Vantomme weg te raken van het peloton en kreeg één metgezel mee. Het duo ontwikkelde een stevig tempo en ging voorop blijven. In de laatste kilometers reed Vantomme weg van zijn medevluchter en soleerde hij naar de overwinning. In de achtergrond wisten Thomas Joseph en Polychronis Tzortzakis​ zich beide te verzekeren van een mooie ereplaats.

De volledige top tien:

1. Maxime Vantomme​

2. Thomas Vereecken

3. Maxime Farazijn​

4. Thomas Joseph

5. Stijn Appel

6. Polychronis Tzortzakis​

7. John-Ross Clauw​

8. Tom Vermeer

9. Stijn Van Tricht

10.Cedric Beullens

Ylber Sefa wordt tweede in de GP Beerens

Vier dagen later stond in Aartselaar de GP Beerens op het programma. In die wedstrijd reden de renners zeven ronden van 22 kilometer. Ook daar toonden de yellow vikings dat ze goed waren. Ylber Sefa was de beste renner van Tarteletto Isorex in deze wedstrijd en sprintte naar de tweede plaats.

Ook de andere renners toonden dat hun conditie goed is. Zo eindigde
Polychronis Tzortzakis op plaats zeven nadat hij in zijn vorige wedstrijd zesde werd. Niels De Rooze en Bryan Boussaer eindigden net niet in de top tien en werden respectievelijk elfde en veertiende.