Hij is net 24 geworden maar de ambitie van Jacob Relaes is daardoor niet getemperd. Integendeel. Hij had zich zijn eerste seizoen bij TIS enigszins anders voorgesteld maar…het is wat het is. “Eerst en vooral was ik zeer blij dat we buiten konden blijven fietsen gedurende de hele periode, want dat is toch wat we zo graag doen. Tijdens zo’n periodes besef je soms nog eens extra hoe graag je fietst. Zo heb ik mijn conditie ook de hele tijd goed kunnen blijven onderhouden en van de extra tijd die er was gebruik gemaakt om een beter renner te worden. Al waren er natuurlijk ook mindere momenten waarin het allemaal even te veel was. Alle de afgelastingen en de weinig vooruitzichten hakte er soms wel stevig in.”

Jacob steekt zijn gedrevenheid niet onder stoelen of banken. Zijn lichaamsbouw zorgt ervoor dat hij bergop meegaat met de beteren. Zijn honger is groot. “Ik hoop om nog enkele hele mooie wedstrijden te rijden met de ploeg dit najaar. Op de kalender van de ploeg staan er alvast nog enkele zeer mooie wedstrijden, zoals Tour de Wallonie die ik heel graag zou rijden. Dat zijn ook de wedstrijden die echt bij mijn profiel als renner passen. Ik had er dan ook super hard naar uitgekeken om al die lastige buitenlands wedstrijden te betwisten. Maar we kunnen jammer genoeg alleen afwachten en hopen dat als zo snel mogelijk weer normaal wordt. Al kon ik voor de corona periode wel al proeven van de Tour of Antalya. Wat zeer goed was meegevallen en een prachtige ervaring was. Het zou mooi zijn als we dit heel speciale koersseizoen 2020 toch nog in schoonheid kunnen afsluiten met Tarteletto-Isorex.  Ik zou graag de ploeg Tarteletto-Isorex, staff en al de sponsors bedanken voor al hun steun ook in deze moeilijke tijden. “

We horen er nog van !

Categories:

Tags:

Comments are closed