Warning: The magic method Gallery_Video::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/b/5/tarteletto-isorex.be/httpd.www/wp-content/plugins/gallery-video/video-gallery.php on line 72 Gil D’Heygere: ‘goesting’ – TARTELETTO – ISOREX CT

Wie de uitslagen van Gil D’Heygere er even bijneemt ziet dat de jongeman (22) niet verlegen zit om een plekje in de top 20. Vorig seizoen zou hij, als laatstejaarsbelofte, nog eens alles uit de kast halen om een profcontract te versieren.  Een 6e plaats in Paris-Tours voor beloften moest die ambitie onderstrepen. De pandemie verhinderde de droom. Maar de keuze voor dit niet-pro CT is weloverwogen.

Ik kom van EFC, een beloftenploeg,en dus is dit zeker een trapje hogerop voor mij. Ik hoop toch een paar profkoersen te kunnen rijden waarin ik kan meestrijden tussen de grotere namen in het peloton. Een echt doel heb ik nog niet gesteld maar ik hoop me zeker eens te kunnen tonen in de tv-koersen en in de ‘kleinere’ wedstrijden wil ik gaan voor winst.’

Gil is snel aan de meet maar precies daar duikt heel wat concurrentie op binnen dit team.

‘Inderdaad, er zitten nogal wat sprinters bij Tarteletto-Isorex maar dat is geen nadeel. Ik zal mijn mannetje wel staan en we rijden ook een dubbel programma. De wedstrijden die we dit seizoen rijden zijn voornamelijk vlakke koersen, geen klimkoersen dus en dat zint me ook wel.’

De Olsenaar is niet de man die het vanuit een stil hoekje bekijkt. Verbaal sterk, goedlachs en een optimist. Een perfecte ‘match’ bij TIS.

‘Ik ben heel sociaal en dus zal ik wel snel in mijn plooi vallen in dit sterke team. Met Thibau Verhofstadt reed ik een aantal seizoenen geleden ook bij Isorex. De meeste andere jongens ken ik ook en dus zal aanpassen geen probleem zijn’

Gil was centimeters verwijderd van een profcontract bij Sport Vlaanderen maar die droom is even opgeborgen.

‘Ja, het scheelde inderdaad niet veel maar in een programma dat voor 90% op Belgische bodem wordt verreden kan ik me wel vinden bij dit team. Ik kijk daar enorm naar uit en die ‘profdroom’ staat een seizoen ‘on hold’ maar dat betekent niet dat ik hem opgeef. In mijn stage bij Veranda’s Willems heb ik al mogen proeven van het niveau en dat viel erg goed mee.’

Gil brandt nu van de ‘goesting’ om de kleuren van de Yellow Vikings waar te maken. De stage van eind januari is voor hem, en voor alle anderen, een eerste graadmeter.

Vuistje met Teammanager Peter

Categories:

Tags:

Comments are closed