Voor onze jongens staat de eerste tv-koers op het programma met de GP Samyn, de Waalse semi-klassieker in en rond Dour. De koers is genoemd naar een 23-jarige Fransman die de eerste winnaar werd van deze wedstrijd. Een paar maanden na zijn overwinning botste hij in een wedstrijd in Zingem tegen toeschouwer. José Samyn hield er een hersenletsel aan over dat hem fataal werd.

De koers wordt meestal hard gemaakt door de opeenvolging van hellingen, kasseien en dikwijls ook slecht weer. Dat laatste zal er dinsdag wellicht niet bijzijn. Een groepsspurt (2021 Merlier) kan maar het wordt makkelijker een aankomst met een klein groepje ‘stervende zwanen’ waar de sterkste het haalt.

De start is om 12:30 in Quaregnon bij Mons. De totale afstand bedraagt dit jaar 209 kilometer, een kleine vijf kilometer langer dan in 2021.

Marius-Maxime-Torsten-Sander-Kobe-Thibau-Brent

Categories:

Tags:

Comments are closed