Gemengde gevoelens na “Nokere Koerse”

Op woensdag 20 maart vond de 74ste editie van “Nokere Koerse” plaats. De wedstijd werd gewonnen door Cees Bol die de Duitser Pascal Ackermann en de Belg Jasper Philipsen klopte in de sprint. Voor Tarteletto – Isorex was het een dag met gemengde gevoelens.

De dag kon niet beter beginnen voor Tarteletto – Isorex. David Boucher was mee in de ontsnapping van de dag samen met vier andere renners, pakte publiciteit mee en slaagde erin om het bergklassement te winnen. Dit leverde hem en zijn ploeg een fikse premie op.

De ontsnapping van de dag werd uiteindelijk gegrepen en eindigde in een massasprint die ontsierd werd door een grote valpartij in de slotkilometer. Floris Gerts die op weg was naar een mooie eindnotering in de uitslag was ook betrokken bij die valpartij. De meeste aandacht van de hulpdiensten ging naar Mathieu Van der Poel, hoewel er ook iets minder bekende renners op de kasseien lagen.

Floris Gerts liep gelukkig geen breuken op, maar liep zware kneuzingen aan de nek en schouders op samen met een zware hersenschudding. Bovendien werd hij genaaid boven en onder één van zijn ogen. Hierdoor zal hij logischerwijs enkele weken aan de kant staan.