Gianni in Rwanda 1

Aangekomen in “Le pays des mille collines” voor ons Afrikaanse avontuur in de Tour of Rwanda. Na een lange reisdag gisteren. Rond middernacht vertrokken we van thuis naar Paris-Charles de Gaulle waarna we, met tussenstop in Amsterdam, naar Kigali zijn gevlogen. Na de verplichte covid-test en de gebruikelijke wachtrijen kwamen we aan in het “Hilltop Hotel” naast de luchthaven. Waar we de ganse ronde zullen verblijven. Goed voor ongeveer 21 uren “on the road”.

Nadat we deze morgen, de 3e keer in 5 dagen, negatief bevonden werden op covid-19, mochten we het hotel verlaten voor een eerste ritje. Al moesten natuurlijk eerst de fietsen terug gemonteerd worden, waarvoor dank aan Danny.

We reden een 60tal km los, voor een groot stuk op het parcours van de eerste rit morgen. En dat bij een temperatuur van 24 graden, een hoge vochtigheidsgraad en op 1500 meter hoogte.
In het drukke Kigali is het minder aangenaam rijden omwille van het verkeer, dat zich nauwelijks aan de verkeersregels houdt, maar eenmaal buiten de stad zagen we meteen hoe mooi groen en heuvelachtig dit land wel is. Op de ‘boerenbuiten’ wordt zowat alles vastgebonden op de bagagedrager van de fiets, van een berg bananen en melkbussen tot zelfs deuren en levende kippen.

De ogen hebben we dus al de kost kunnen geven en de benen zijn losgemaakt. Tijd om morgen aan het echte werk te beginnen met een rit van 115,6km en 1299 hoogtemeters van Kigali naar Rwamagana. In principe een opwarmertje qua klimwerk dus hopen we morgen Alfdan te kunnen uitspelen in de sprint, maar we kunnen andere scenario’s zeker ook niet uitsluiten…

Tot morgen! 🚴🏼‍♂️k