Gianni in Rwanda 4

De langste rit vandaag en dat met een serieuze verplaatsing van een 90tal km naar startdorp Nyanza. Bijgevolg begon de dag al om 5u omdat we al om 5u45 in konvooi moesten vertrekken naar de start. Onderweg zagen we dat het weer vandaag niet al te best ging zijn, zeer veel wolken en al enkele buien. Aangekomen in Nyanza hadden we dan nog de tijd om een toilet te zoeken en ons klaar te maken.Om 9u ging de vlag dan naar beneden en op de 40 eerste heuvelende kilometers wordt er slag om slinger gedemarreerd en schuiven we weer elk op zijn beurt mee. Uiteindelijk rijdt Lennert weg net voor de eerste tussensprint, even later krijgt hij het gezelschap van 2 renners. Het blok gaat erop in het peleton en Androni begint te controleren.Lennert neemt heel wat bergpunten mee en ook de tussenspurten. Deze 2 truien zijn dan ook in zijn bezit na de rit. Ondertussen houden wij ons rustig in het peleton en zitten we mooi gegroepeerd. En ik voel dat de benen op de klimmen echt goed draaien. De voorsprong loopt op tot 4 minuten tot Israel op 50km van de streep versnelt in de afdaling van de 4e beklimming.In deze afdaling rij ik heel ongelukkig lek achteraan aan 70 per uur kan ik mij nog recht houden. Even paniek want Peter was met de auto nog even naar voor gereden bij Lennert. Dus de neutrale wagen moest mij eigenlijk depanneren maar die reed gewoon voorbij… alle auto’s rijden gewoon voorbij. Tot ik nog 1 auto nog wat verder achter zie komen. Ik maan hen aan om te stoppen en snij hen de pas af. Ze geven mij een wiel maar rijden me daarna gewoon voorbij… ik rij alleen door tot aan de auto van Peter die meteen gestopt was langs de kant van de weg.Ik zet de achtervolging helemaal a block in want ondertussen ben ik 2 tot misschien zelfs 3 minuten achter. Daarbovenop schakelt er niks goed met het wiel van de Algerijnen. Na een serieuze achtervolging kan ik terug aansluiten bij het peloton maar beslis ik om terug te wisselen naar een achterwiel van de ploeg. Terug achtervolgen dus en 2 km voor de buiten categorie klim ben ik terug in het peloton.Meteen aan de voet ontploft het peloton volledig, ik draai nog achteraan op en moet alles voorbij rijden. Ik rij stelselmatig, volledig a block, van groepje naar groepje. Net op het ogenblik dat Lennert ingelopen wordt, kom ik terug op de eerste groep van ongeveer 25 renners. Andreas, Alfdan en Elias hebben moeten afhaken en bollen in een groepje ‘rustig’ binnen.Ik blijf aanklampen en kan over de top komen met de eerste groep van nog 20 renners, waaruit Lennert heeft moeten afhaken. Het regent ondertussen oude wijven en in de afdaling is het focussen om bij de groep te blijven. Aan de voet van de slotklim is er 1 renner voorop en probeer ik zo goed mogelijk op tempo te volgen bij de achtervolgers. Er lossen nog enkele renners maar ik blijf eraan hangen. Tot de sprint wordt ingezet op 300 meter van de meet en ik geen punch meer heb… ik word 14e op 9sec. Ontgoocheld kom ik over de streep want hier zat meer in zonder pech.Er komen nog heel wat zware ritten maar heel jammer dat ik die seconden nog verlies. De andere komen ook allemaal heelhuids over de streep na een zware dag.Nu focus op de volgende dagen om de pech van vandaag te vergeten, met hopelijk even goede benen. Lennert was ook weer beresterk en houdt dus 2 truien over aan zijn 100km durende aanval. Ik sta nu 11e in het klassement op 9sec. Dus alles is zeker nog mogelijk.Na de rit maakten we nog weer een verplaatsing naar het hotel van 70km. In konvooi deze keer, waardoor onze chauffeur zich moest inhouden. De zon was ondertussen ook weer van de partij. Van wisselende weersomstandigheden gesproken.Morgen rit 4, Kimironko-Musanze, goed voor 123,9km en 2277 hoogtemeters. Met terug aankomst op een klim, weliswaar relatief kort 3,6km aan 4,7% gemiddeld. Benieuwd wat het scenario morgen zal worden!Uitslag: 14 ikzelf op 9sec, Lennert 28e op 3min 55sec, Andreas 48e op 8min 26sec, Alfdan 60e en Elias 62e allebei op 14min 7sec.

Lennert snelste sprinten & beste klimmer na rit 3