Andreas wou presteren, en deed dat!

De Ronde van Limburg had voor Andreas een ietwat speciaal kantje. De koers passeerde bijna aan de voordeur van Liesje, zijn vriendin. Motivatie was er dus genoeg, zegt hij zelf:

‘Ik keek enorm uit naar deze koers want we passeerden in de start namelijk bijna voorbij de deur van mijn vriendin ! Ik probeerde enkele keren mee te springen maar ze lieten geen renners rijden in het begin ! Ik voelde toen wel dat de wedstrijd van zaterdag nog in de benen hing en dat ik niet zo fris was ! Ik probeerde altijd vooraan te zitten op de belangrijke momenten maar toen het de eerste keer scheurde zat ik wel net te ver en moest ik alleen naar de groep rijden dan lukte wel de laatste schifting kon ik wel goed overleven en zo ging ik met een groep van 35 man nog naar de meet voor de overwinning ! Ik werd 22 ! Eerst was ik nog wat ontgoocheld dat de benen niet super waren maar als ik nu zie ben ik heel trots want ik sta daar tussen de grote namen en kijk uit naar mijn volgende koersen te beginnen met dwars door het Hageland.”

Andreas was in Tongeren niet de enige Tarteletto die de finish haalde. Ook Gil deed dat In deze bijzonder lastige maar mooie wedstrijd (1.1). Enzo, Alfdan, Elias, Brent en Ylber moesten vroegtijdig de koers verlaten, net als 44 anderen.

Alfdan en Andreas tijdens de ploegstage.