Jacob vecht terug.

Jacob had zich dit seizoen helemaal anders voorgesteld. 100% gemotiveerd om in ’21 weer een stap voorwaarts te zetten in zijn carrière. Maar zijn lichaam besliste er anders over. Eind januari, tijdens de ploegstage in Altea, voelde hij de bui al hangen. Geen kracht in de benen en pijn in de rug beletten hem om vol mee te trainen met de groep. Nu 5 maanden later is er eindelijk beterschap, vertelt hj zelf:

“Na een lastige periode is er eindelijk enige verbetering merkbaar. De revalidatie liep/loopt niet van een leien dakje. De eerste 2 epidurale infiltraties in mijn rug leverde weinig beterschap op. Op een gegeven moment verslechterde de situatie zelfs, met ook vervelende pijn in rust die zelfs tot in mijn voet voelbaar was. Even werd gevreesd voor een vergroting van de hernia. Na nader onderzoek en nieuwe scans bij een andere specialist werd er gezien dat de infiltraties niet precies genoeg waren gegeven. Een fout die voor de nodige frustraties zorgde. Vervolgens kreeg ik nog een 3e inspuiting (nu op de juiste plaats) maar dit leverde ook niet het gewenste resultaat op. Jammer genoeg kunnen er maar 3 inspuitingen per jaar gegeven worden. Verder afwachten op herstel en hard werken met mijn kinesist was de enigste optie. Momenteel gaat het na een lange en zeer moeilijke periode stilaan beter, hopelijk blijft het nu ook de juiste kant op gaan. Ik ben hier zeer voorzichtig in want tijdens de revalidatie ging het ook al vaak met ups en downs. Vooral de trainingen gaan wel al een stuk beter. Toch blijf ik wel last ondervinden van de uitstraling in mijn been ten gevolge van de hernia. Die pijn zal naar alle waarschijnlijkheid nog wel even aanhouden. De laatste weken heb ik de intensiteit van de trainingen sterk opgedreven. De conditie is in stijgende lijn. Vanaf het punt dat de behandelende artsen het licht op groen zetten hoop ik zo snel mogelijk de wedstrijden te kunnen hervatten. In samenspraak met de ploegleiding zal dat dan verder bepaald worden. Tegen de zomer hoop ik terug volledig op niveau te zijn om er nog een heel mooi seizoen van te maken!”

Opgeven staat niet in Jacob’s woordenboek en de gedrevenheid en vooral de ‘goesting’ om te koersen zullen ervoor zorgen dat hij binnenkort weer in de uitslagen zal staan.