Breuzie non-actief maar koerst.

Geen wedstrijden voor Elias deze week. Daar leek het op. Maar Breuzie valt in voor de herstellende Thomas (val in Denemarken) in Dwars door het Hageland. De Brakelnaar, uitgeweken naar Oudenaarde, is nochtans een beetje op de sukkel met de gezondheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij last heeft van een bacteriële infectie. Uitzieken en hopen op een goeie zomer:

Ik begon nochtans met een goeie conditie in tour du Rwanda en was er zelfs een keer dicht bij een overwinning (Elias werd na een solo gegrepen op 200 meter van de streep). Rwanda was een prachtige ervaring overigens. Daarna dacht ik nog veel beter te zijn maar telkens voelde ik me moe en niet zoals het hoorde, meer slechte dan goeie dagen. In de GP Vermarc reed ik lek na 1km en heel lang moest achtervolgen. In de Finistère liep het redelijk maar toen begaf ineens mijn schakelsysteem het en moest ik op 20km van de finish stoppen. De Ronde van Limburg was weer een totale offday.

Ondertussen heb ik wat onderzoek laten doen en blijkt dat ik met een bacterie zit waardoor ik me slecht en moe voel. Ik moet nu antibiotica nelen en hopen op snelle beterschap.

Breuzie is een renner met ‘De Gendt-allures’. Hij kan zich wedstrijden lang wegcijferen om dan plots verschroeiend uit te pakken voor zichzelf of in functie van een ploegmaat. Rust in lichaam en kopke zullen raad brengen.