Brent wil in beeld.

Met de Ronde van België krijgt Tarteletto-Isorex een uitgelezen kans om zich in de kijker te fietsen. En dat is nu precies wat ook Brent Van de Kerckhove wil doen. De nieuwkomer in het team voelt zich op dit moment conditioneel en mentaal sterk genoeg om die uitdaging aan te gaan:

“De afgelopen maanden zijn eigenlijk heel goed verlopen vind ik persoonlijk bij de ploeg ondanks de corona perikelen. In maart konden we al enkele koersen rijden en in april konden we de Ronde van Valencia in laatste instantie meepikken wat echt een hele mooie ervaring was en ik veel uit geleerd heb. Zelf zat ik in de 2de etappe in de vroege vlucht en probeerde ik in de laatste etappe onze sprinters zo goed mogelijk af te zetten. Dan volgde opnieuw een lange periode van training tot half mei voor mij persoonlijk. Deze tijd hebben mijn trainer en ik goed benut om enkele stevige trainingsdagen af te werken. We hebben ook al 2 heel mooie koersen in Denemarken kunnen afwerken. De eerste, Grand Prix Herning, was een offroad koers. Dit was de eerste maal in mijn carrière dat ik een offroad koers reed en het beviel me echt wel. Ik werd 19de na een heel epische koers daar. De dag nadien stond de Tour of Funen op het programma met een heel lastige plaatselijke ronde. We reden met een beperkte groep naar de meet en ik werd 16de. Vanaf nu breekt er wel een belangrijke periode aan voor mezelf en de ploeg met de Baloise Belgium Tour, Paris-Camembert en het BK in Waregem.”