Druk voor Sefa

Voor Ylber Sefa is het afgelopen jaar moeilijk geweest. De kampioen van Albanië heeft heel veel koersdagen nodig om conditioneel top te zijn. De pandemie heeft daar een stokje voor gestoken. Maar er is beterschap voor de in Oudenaarde wonende Ylber.

“Om eerlijk te zijn mijn laatste paar maanden niet super geweest voor mij en mijn teammates om in conditie te bijven. Ik heb maandenlang enkel kunnen trainen om in vorm te blijven. Ik startte laat dit jaar, in januari, omdat ik 2 en een halve maand op non-actief stond na een operatie. Nu gaat het beter en kan ik intensiever trainen en af en toe koersen. de conditie komt stilaan goed. Ik train nu hard voor de wedstrijden van de volgende maanden in het tweede deel van het seizoen. Mijn eerste doel is voor de 5e keer Albanees kampioen worden en veel wedstrijden rijden in deel 2. En dan zijn er de Balkan kampioenschappen, het EK, WK, De Europese Spelen en ‘misschien’ de O.S. in Tokyo met de nationale ploeg.”