Jeroen naar Rwanda.

Net als vorig jaar trekt TIS naar de Ronde van Rwanda ( http://www.tourdurwanda.rw). De ploeg heeft goeie herinneringen aan die Afrikaanse ronde met Lennert die er zowel de bergtui als de puntentrui mee naar huis nam. En de bijna overwinning van Elias die op amper 200 meter van de streep werd teruggepakt. Manager Peter trekt met een ervaren team van 5 renners naar het centraal Afrikaanse land. Met de 4 die er vorig jaar al bij waren met Teugels, Van Breussegem, Marchand en Goeman, én nieuwkomer Jeroen Eyskens.

“Ik was blij verrast met de vraag van Peter, ” zegt de 28 jarige Antwerpenaar uit Weelde. ” De ploegstage heeft me vertrouwen gegeven want het wordt een lastige ronde. En dat spreekt me wel aan. We gaan ook met een heel sterke ploeg naar daar.”

Jeroen, die vorig seizoen bij het Continentale EvoPro reed combineert koersen met een zelfstandige job als bikefitter. Het is een teamplayer die het harde werk niet schuwt en houdt van koersen in ‘Vlaamse’ omstandigheden. Rwanda wordt voor hem een avontuur.

Deze Ronde, waar over 3 jaar het WK doorgaat, start op 20 februari met een tijdrit in Kigali en eindigt 8 ritten later met een monsterrit waarbij de renners 3 keer over de ‘verwoestende’ Mur de Kigali moeten.

Jeroen Eyskens