Meet komt in zicht…

De Ronde van Rwanda is over de helft en het team van Peter voelt zich steeds beter. bewijs een knappe 6e plaats voor Gianni na 5 dagen koers (zie video verderop).

Maar op dag 6 mocht het niet zijn voor de Vikings. In de aanloop van de superzware finish op de Mur de Kigali loopt het fout voor de 2 die voor het GC gaan, Gianni en Lennert. nadat de ploeg zich een hele dag inzette om de 2 goed voorin te houden en uit de wind slaat het noodlot toe in het zicht van de meet.

Op 1 Km van de Muur slaat de ketting in de cranck van Gianni en ook op dat moment rijdt Lennert lek. Daardoor worden de 2 teruggeslagen in het GC. ze verliezen respectievelijk 1 en 2 minuten. Andreas noteert hier het beste resultaat met een 16e plaats in de daguitslag op 28″ van de ‘Oekraiense’ winnaar. Gianni belandt op plaats 12 en Lennert op plaats 14 van het GC op 2’43 en 4’18. Alles op ritwinst dus.

Toen was alles nog koek en ei.